Frisbeegolf Suomessa

frisbeegolf

Frisbeegolf on tällä hetkellä liitokiekkolajien ykkönen Suomessa. Suosion kasvu tuntuu vain kiihtyneen viime vuosina. Harrastajia arvioidaan olevan jopa 200000 mikä on hurja määrä melkein mihin tahansa urheilulajiin verrattuna.

Suomalainen sivusto frisbeegolfradat.fi listaa tällä hetkellä reilut 700 rataa, joiden koko vaihtelee kolmesta väylästä jopa yli kolmeenkymmeneen. Kunnat ovatkin rakentaneet ratoja innokkaasti, sillä peruslaatuisen radan pystyttäminen on varsin edullista moneen muuhun liikuntapaikkaan verrattuna. Myös ylläpito on helppoa koska alustaa ei juuri tarvitse huoltaa.

Lajin etuna on myös että sen harrastaminen onnistuu mihin tahansa vuodenaikaan, ainakin niin kauan kun valoa riittää. (Tosin led-valaistuja ja glow kiekkojakin löytyy.)

Frisbeegolf on enimmäkseen vapaamuotoista kaveriporukoiden harrastamista, mutta tässäkin lajissa innokkaimmat ovat lähteneet kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa.

Suomen frisbeegolfliitto ry kuuluu European Disc Golf Federationiin, joka järjestää EM-kilpailut joka toinen vuosi. 2016 isäntäkaupunkina oli Oulu, 2018 Sveti Martin Kroatiassa ja seuraavat kisat järjestetään ensi vuonna Tsekin Konopištěssä.

frisbeegolf
Kuvan lähde: SFL

Lajin tulevia huippuja valmennetaan tällä hetkellä sponsorin mukaan nimetyssä Ford Disc Golf joukkueessa.

Alkuun pääsy

Lajin aloittaminen on tosiaan helppoa koska ratoja on tiheästi ympäri Suomea (Tosin ajoittain suosituimmat pelipaikat voivat olla ruuhkaisia). Jos omasta kaveripiiristä ei oikein löydy innostuneita, kannattaa tutkailla vaikkapa paikallisia facebook ryhmiä jos sopiva porukka löytyisi.

Perusheittoja voi tietysti käydä kokeilemassa ihan itsekseen ja radalla aikaa viettäessä varmasti löytyy myös peliseuraa. Radat ovat pääsääntöisesti kaikille avointa tilaa ja mitään jäsenyyttä tai pääsylippua ei vaadita. Tietenkin etikettiä on syytä noudattaa: tärkeintä on että ei häiritse toisten peliä.

Ainoa varuste mitä tarvitaan säänmukaisen vaatetuksen lisäksi on itse kiekot. Aloittelijoiden kiekkoja myydään netissä alkaen n. 10€ kappalehinnalla. ”Golf” kun on kyseessä, tuosta lajista on lainattu muutakin termistöä: niinpä löytyy myös erillisiä driver ja putterikiekkoja, mutta yleiskiekolla pääsee kuitenkin alkuun.

Yksi tärkeä muistutus turvallisuudesta: usein frisbeegolfradat ovat esimerkiksi puistoissa tai lenkkipolkujen läheisyydessä. Huomioi siis heittäessäsi myös muut alueella liikkuvat toisten pelaajien lisäksi.

Frisbeegolf Suomessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun